Jongerenwerkers

Peter van Belen

Peter van Beelen

Pitstop zou niet kunnen draaien zonder de inzet van de jongerenwerkers.In intwerviews stellen we ze aan u voor. Als eerste onze jongerenwerker en teamleider Peter van Belen.

Peter werd geboren in Katwijk. Groeide daar op en vertrok 7 jaar geleden naar Eindhoven. God gaf hem het verlangen in zijn hart om een nieuwe generatie te bereiken door een netwerk van kleine kerken op te zetten.  Sinds november 2009 werkt Peter in Pitstop. Als vader van 2 kinderen heeft hij ook thuis zijn handen vol. We stelden hem 10 vragen om eens te zien wie hij écht is.
 
Waarom Pitstop?
"Pitstop is volgens mij een missiepost voor Eindhoven of misschien wel voor heel Brabant. Voor zover ik weet is Pitstop het enige christelijke jongerencentrum in Brabant. Nederland is een zendingsveld geworden. Niet christelijke jongeren stappen niet snel een kerk binnen, maar een jongerencentrum is toegankelijker. Op deze manier kunnen ze toch in contact met God komen."
 
Wat is je droom voor Pitstop?
"Ik zou het geweldig vinden als in iedere wijk van Eindhoven, en misschien wel meerdere plekken in Brabant, een Pitstop is. Waar fulltimers met zowel christelijke als niet christelijke jongeren kunnen werken. Een plek waar jongeren zich thuis voelen. Een plek voor worship, onderwijs, maar ook om te relaxen en elkaar uit te dagen om een leven met God aan te gaan. Een plek om echt bij te tanken.”"

Lees ook het interview met jongerenwerker Richelle

Lees meer in het PitMagazine van maart 2011