Jongerenwerkers

Richelle Maaijen

Sinds september werkt de 25-jarige Richelle Maaijen als jongerenwerker bij Pitstop. We horen  van haar hoe het tot nu toe bevalt

“Ontzettend goed! Ik ben heel erg blij dat ik bij Pitstop mijn missie heb gevonden. Ik werk hier pas drie maanden, maar heb al zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt.” Ik heb communicatie en media gestudeerd, en bij mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar jongerenmarketing. Om preciezer te zijn: hoe de overheid de jongeren beter zou  kunnen bereiken. En dat sluit wel heel mooi aan op wat ik nu doe. ”

Jongerenwerk
“Bij het ‘Meidencafé’, elke woensdagmiddag, probeer ik de meiden op een positieve manier te begeleiden, ze hun talenten te laten ontwikkelen en ze te stimuleren. Dat kan op heel veel manieren. Elke week doen we een andere activiteit, die daarbij helpt. Iets leuks, een spel bijvoorbeeld. 
"En het belangrijkste vind ik dat ze mij vertrouwen. Dat ze naar mij toe komen om te vertellen over hun problemen of dingen waar ze mee zitten. Dan komen ze vanzelf ook als ze vragen hebben over het geloof.”

Lees ook het interview met jongerenwerker Peter

Lees meer in het PitMagazine van december 2011