Pitstop breidt uit! – jongerenwerker gezocht! (24 uur)

vacature

(Coördinerend) Jongerenwerker – 24 uur

Gedreven door Gods liefde, zoeken we jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Onze unieke kracht is dat we dichterbij jongeren staan. Daarom helpen wij jongeren ongeacht hun geloof, geslacht, ras, kleur, opleiding of anderszins. Youth for Christ is lokaal actief op ruim 20 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 80 medewerkers dragen hieraan bij. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. 

Voor het team in Eindhoven zijn wij op zoek naar een (Coördinerend) Jongerenwerker (24 uur)

De functie

Als jongerenwerker ga je in twee domeinen aan de slag: Op school en op straat.

 

Als jongerenwerker op school weet je in open situaties op persoonlijke wijze contact met jongeren te leggen en te onderhouden. Dit doe je samen met je collegae, vrijwilligers en stagiairs. Je helpt jongeren groeien door laagdrempelige activiteiten en ludieke events op te zetten met én voor jongeren. Je adviseert jongeren, gaat op zoek naar hulpvragen en zet deze om in actie. Je geeft jongeren begeleiding en coaching waar dit nodig is. Je hebt regelmatig contact met (netwerk)partners op school zoals de schoolmaatschappelijk werker, zorgcoördinator, orthopedagoog, zorgcoördinator etc. Je weet de relatie met hen te onderhouden en uit te breiden. Je werft, enthousiasmeert en coördineert vrijwilligers voor het werk. Je doet dit op 2 middelbare scholen in een duo met een andere professionele jongerenwerker.

 

Als jongerenwerker op straat weet je in open situaties op persoonlijke wijze contact met jongeren te leggen en te onderhouden. Dit doe je samen met je collegae, vrijwilligers en stagiairs. Je helpt jongeren groeien door activiteiten op te zetten met én voor jongeren met name op het gebied van sport en spel. Dit doe je o.a. in het Henri-Dunantpark of andere aangewezen sportpleintjes zoals een Cruyff Court in woensel Noord.

Je krijgt de gelegenheid om in de kantine van een voetbalclub je eigen jongerencentrum te ‘runnen’ samen met jongeren. Je ondersteunt en versterkt het pedagogisch klimaat op de voetbalclub samen met voetbaltrainers, kantinejuffrouwen en andere partners.

 

Ook geef je training aan de trainers zelf in het kader van vrijwilligersondersteuning op de sportverenigingen waar Pitstop mee samenwerkt.

 

Je adviseert jongeren, gaat op zoek naar hulpvragen en zet deze om in actie. Je geeft jongeren begeleiding en coaching waar dit nodig is. Je hebt regelmatig contact met (netwerk)partners en weet de relatie met hen te onderhouden en uit te breiden. Je werft, enthousiasmeert en coördineert vrijwilligers voor Jongerencentrum Pitstop.

 

 

Jouw profiel

Je bent door wie je bent, je relevante (HBO) opleiding en relevante werkervaring in staat om professioneel jongerenwerk op te zetten en uit te voeren. Je hebt een sterke affiniteit met jongeren, ziet je werk als een roeping en ook jongeren met probleemgedrag schrikken jou niet af. Je kan methodisch werken met jongeren op school en in de kerk en weet op creatieve en authentieke wijze deze jongeren aan je te binden.

 

Je werkt graag zelfstandig, maar bent ook een uitstekende team-player in je samenwerking met teamleden, buurtbewoners en netwerkpartners. Als netwerker maak je het werk van Jongerencentrum Pitstop zichtbaar in het kerkelijke spectrum van Eindhoven e.o. Je bent enthousiast voor je werk, maar je weet ook taken af te ronden waaraan je begonnen bent. Hierdoor weet je jongeren en vrijwilligers te enthousiasmeren, richting te geven en hen de mogelijkheid te geven zichzelf te ontplooien.

 

Het is onze visie dat onze activiteiten en content (meer) zichtbaar is online. Je bent bekend in de online wereld van jongeren en beweegt je makkelijk van offline naar online en andersom. Je bent vaardig met Social Media en bent bereid te leren werken met het programma Canva. Je creëert makkelijk te consumeren content vanuit de relevantie voor jongeren en betrokkenen.

 

Vanuit een levende relatie met God wil je jongeren helpen groeien. Je onderschrijft de doelstelling van Youth for Christ en Jongerencentrum Pitstop je bent onderdeel van een geloofsgemeenschap die je helpt groeien in je geloof.

Wat bieden wij

Wij bieden een uitdagende taak in een boeiend werkveld met een leuk en divers team in Eindhoven. Je krijgt veel kansen om te leren. Jongerencentrum Pitstop is een toonaangevende jongerenorganisatie in Eindhoven. Onze missie geeft ons een focus in het werkgebied Woensel waarbij we extra aandacht hebben voor kwetsbare jongeren. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die actief zijn in het jongerenwerk. Vakinhoudelijk word je getraind en ondersteund door Youth for Christ o.a. met werkbegeleiding van je teamleider, een jaarlijkse Youth Rally, stafdagen en interne trainingen. Het gaat om een functie met een contract tot en met 31 december 2024 met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Matheus Sales de Moura, teamleider Youth for Christ Eindhoven, via 06-51013640. Kijk ook op www.yfc.nl.

 

Solliciteren?

Mail je brief en CV vóór 5 juli 2024 naar sollicitaties@yfc.nl, onder vermelding van Jongerenwerker Eindhoven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven